Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Gezondheidshuisje Willebroek

Gespecialiseerde voetverzorging

Voetreflexologie

Orthomoleculaire voeding/supplementen

Huidverbetering

Workshops en massages

Blog

Preventie van schimmelinfecties aan de voeten

Geplaatst op 17 juli, 2017 om 4:50

Tinea pedum of schimmelinfecties aan de huid van de voeten en onychomycosen, schimmelinfecties aan de teennagels zijn niet levensbedreigend, doch vormen ze een belangrijk volksgezondheidsprobleem door hun hoge prevalentie (De prevalentie is het aantal zieken of ziekten in een populatie op een gegeven momen) en ziektelast. De ziekte kan negatieve gevolgen hebben zoals jeuk, pijn en ongemak bij het lopen of sporten. De complicaties die kunnen optreden zijn o.a. besmetting van andere, mykide (overdracht op andere ledematen) en secundaire bacteriële infecties leidend tot wondroos (ernstige bacteriële infectieziekte van de huid en het onderhuidse vetweefsel) Omdat de nagels ook ernstige verkeuringen kunnen krijgen en naargelang de ernst ook kunnen vervormen, kan het een negatieve invloed hebben op je sociaal gedrag. (schaamt je om te gaan sporten of open schoenen te dragen of blootvoets te lopen bij anderen) Om te kunnen vermijden dat je voet-en/of teenschimmels krijgt, moet je eerst begrijpen hoe de infectie wordt overgebracht.

De infectie wordt overgebracht door geïnfecteerde huidschilfers of nagelrestanten (nagels die afbreken, nagellak gebruiken van geïnfecteerde nagels, niet goed gereinigde instrumenten...) Er zijn heel veel verschillende soorten schimmels, de ene overleeft al langer dan de andere. (sommgie kunnen tot wel maanden overleven in gechloord zwembadwater (dus ook door het zwemmen kan je besmet geraken of je infectie overdragen) 

Om te vermijden dat je zelf een infectie overdraagt op anderen, is het belangrijjk dat je thuis of openbare plaatsen (zwembad, sauna, hotels, gemeenschappelijke doucheruimtes.... ) niet op blote voeten loopt maar wel sowieso slippers draagt. Zelf al heb je geen infecties, dan doe je dit best ook om het te vermijden...

Wat doen ter preventie?

Behandel je voeten met miconazol-strooipoeder (doodt schimmels, gisten zoals Candida-gist en bepaalde bacteriën)
Frequent schoonmaken van vloeren met desinfecterende producten (zoals dettol)
Steeds slippers dragen op openbare plaasten
Dagelijks je voeten wassen, goed drogen en een voetenpoeder aanbregenen (zoals bv Dactarine)
Zorgen dat de voeten droog blijven en niet te warm worden (als je gemakkelijk zweet neem je best 2 paar schoenen mee en verwissel je deze) of je probeert zoveel mogelijk open schoenen (sandalen) te dragen.
Nagels kort houden, dit kan je zelf of je kan deze bij een pediucre laten verzorgen
Sokken, handdoeken, slippers, nagelknippers... mogen niet gedeeld worden met anderen tenzij ze op hoge temperatuur (minimum 60C°) gewassen worden en ontsmet worden.
Voorkom trauma's aan de nagels (door stoten, te kleine/te nauwe schoenen) en laat deze onmiddellijk vezorgen door een pedicure.

Categorieën: Schimmels , Pedicure

0